Stichting
De Adviesraad maatschappelijke ondersteuning (AMO) Kerkrade is een stichting en dus een zelfstandige rechtspersoon. Het is blijkens onze statuten de taak om de gemeente Kerkrade gevraagd en ongevraagd te adviseren over het te voeren beleid en de uitvoering daarvan in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Jeugdwet en daarmee samenhangende terreinen zoals de Participatiewet, de (gezondheids)zorg en het onderwijs.
Het meer betrekken van de burger en het versterken van burgerkracht binnen het gemeentelijk sociaal domein tracht AMO Kerkrade eveneens te realiseren.
Over ons
Wat doet AMO Kerkrade?
De adviesraad komt op voor de inwoners van Kerkrade en richt zich speciaal op die inwoners die zorg, steun of hulp nodig hebben. Wij doen dit door beleid en uitvoering door de gemeente Kerkrade te volgen en aanzetten te geven tot wijziging of aanvulling van het gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan.
AMO Kerkrade is een onafhankelijke stichting, staat los van de politiek en neemt ook geen politieke standpunten in. Wij hebben wel regelmatig contact met Kerkraadse ambtenaren en bestuurders. Ook hebben wij geregeld contact met medewerkers van in Kerkrade werkzame organisaties op het terrein van (gezondheids)zorg en jeugdhulp.
Ons bestuur bestaat uit minimaal 6 personen. Naast leden afkomstig uit andere in Kerkrade actieve adviesraden kunnen ook lid zijn personen uit cliëntenraden van instellingen die in Kerkrade werkzaam zijn binnen het sociale domein. De adviesraad kan ook leden op persoonlijke titel in het bestuur opnemen en vaste adviseurs aantrekken.
Hoe helpt u ons
Wij willen namens de inwoners van Kerkrade spreken. Wij hebben dan ook veel belangstelling in uw ervaringen in de praktijk bij de uitvoering van zorg en steun in het sociale domein.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen.
- Telefonisch: 06-21562096
- E-mail: amo.kerkrade@gmail.com
- Per Post: Postbus 140 6460AC Kerkrade
Thema’s
De gemeente Kerkrade is verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning aan haar inwoners.
Dit betreft onder meer:
- de individuele begeleiding en ondersteuning thuis van bijna alle mensen met een beperking, een verslaving, een psychiatrische of een chronische ziekte (o.a. de Wet maatschappelijke ondersteuning / Wmo);
- de jeugdhulp (Jeugdwet);
- het bevorderen van de gezondheid van haar inwoners (o.a. de Wet publieke gezondheid);
- de ondersteuning van mensen bij het vinden van (aangepast) werk en het krijgen van inkomen.
De Adviesraad denkt actief mee over het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op deze gebieden. Als het gaat over werk en inkomen beperkt de adviesraad zich tot zaken, die samenhangen met de Wmo en/of de Jeugdwet. De Adviesraad werkt hierbij zoveel mogelijk in de thema’s: